Du kan nu følge vore koncerter på facebook.

De klassiske koncerter på Søbygaard

 

Hver sommer afholdes der på Ærø en perlerække af klassiske koncerter på det restaurerede hertugsæde Søbygaard. Nogle af landets bedste klassiske solister, ensembler og kammermusikere sætter hinanden stævne her for at udnytte salens fine akustik og publikums medlevende engagement. Koncertsalen stod færdig i 1999 og er bygget med inspiration fra de færøske trækirker. Den rummer en række forarbejder til glasmosaikker, udført af maleren Sven Havsteen-Mikkelsen.
Publikum sidder tæt ved podiet, så hvert et strøg af cello-buen og hvert et anslag på klaveret kan høres og føles.  Musikerne har ofte givet udtryk for, at publikum i Søbygaardsalen får dem til at
yde deres bedste, fordi det er så medlevende. Der er plads til 120 tilhørere og det er en god ide at købe billetter før koncerten, som starter kl.19.30, enten på Ærø turistbureau eller på Søbygård, men der sælges også billetter ved indgangen en time før koncerten. Billetprisen er 140 kr. for voksne og 20 kr. for børn under 16 år.  Mange kommer i god tid med madkurv og sidder ved de opstillede borde under det store valnøddetræ på gårdspladsen, hvorfra de nu kan beundre ”slottet” omgivet af vand. De kan også tage en lille spadseretur rundt om søen eller bestige voldene fra fæstningsværket, hvorfra de kan nyde den smukke udsigt over Vitsø Nor og Østersøen. Foreningen Søbygaards Venner, som arrangerer koncertrækken, kan bryste sig af at være indehaver af et af landets bedste Fazioli-flygler.

 

2018´s koncertrække, 10 i alt, begynder med en forårskoncert d. 30.maj, hvor de to guitarvirtuoser, Lars Trier og Christian Sievert har inviteret den unge cellist og solist Cæcilie Trier, datter af Lars Trier, med på scenen. På programmet er flamencoinspirerede nye kompositioner og klassiske guitarstandards. Den 11. juli får Søbygaard besøg af et verdensnavn. Den italienske obospiller Alfredo Bernardini kaldes nr.1 i verden på barok-obo. Han står i spidsen for det internationalt berømte, danske ensemble Concerto Copenhagen, som sammen med sopranen Eline Soelmark og bassangeren Jakob Bloch Jespersen vil løfte sløret for ”Bachs ukendte kammeroperaer”. I alt 11 musikere på scenen. Onsdag d. 18.07. er der slaviske sange på programmet. Den polskfødte sopran Katarzyna Mizerny synger sammen med mezzo-sopranen Helle Fabricius Grarup, akkompagneret på klaveret af bulgarske Galya Kolarova. Følgende onsdag d. 25. juli mødes inspirerende erfarenhed og ungdommeligt gåpåmod, når violinisten, docent Elisabeth Zeuthen Schneider og den unge pianist Kristoffer Hyldig samles i salen om sonater for violin og klaver, krydret med bl.a. solo Bach og ny musik af Poul Ruders. 1. august er Søbygaards Venner stolte af at kunne præsentere den internationalt sammensatte Copenhagen Piano Quartet for første gang på Ærø. To danskere, en tjekke og en polak. Repertoiret spænder over ny og ældre, romantisk og wienerklassicistisk musik. En sand nydelse. Kvartetten består af Rikke Sandberg, klaver. Benedikte Damgaard, violin. Kristina Fialova, bratsch og Adam Stadnicki, cello.

 

8.august er de unge supertalenter, violinisten Loussine Azizian med rødder i Armenien og cellisten, italienske Leonardo Sesenna på scenen med gnistrende temperamentsfulde fortolkninger. På programmet er bl.a. værker af tjekkiske Martinu og ungarske Kodaly. Nye stjerner på vej.

 

15. august. En strygetrio med sang! Det er ikke tidligere hørt her. Trio Sono, som tidligere har besøgt Søbygaard med bragende klapsalver til følge, har allieret sig med en af operascenens kommende stjerner, den unge baryton-sanger Teit Kanstrup. Sammen præsenterer de Schumanns Fünf Lieder, der er komponeret over tekster af HC. Andersen. Trio Sono er: Julie Meile, violin, Astrid Christensen, bratsch og Karin Dalsgaard, cello.

 

Torsdag d.23. august kommer Messiaen Quartet Copenhagen til øen.  Messiaen Quartet Copenhagen består af højt estimerede danske og svenske musikere på klarinet, violin, cello og klaver. Repertoiret spænder fra barokken over romantikken til ny og moderne kompositionsmusik. Torsdag formiddag kl. 10 er der koncert for ærøske børn på 4-5 klassetrin i Søbygaardsalen kl. 10. Aftenkoncerten starter kl. 19.30.

 

Traditionen tro foregår sommerens sidste koncert i stearinlysenes skær. Efterårets komme markeres med en cross-over event mellem jazz, klassisk og spillemands/ folkemusik. Den 12. september laves koncertsalen om til café med kandelabre og dekorerede borde, når trioen med Linnéa Villén på fløjte, Mads Vinding på kontrabas og Andreas Tophøj på violin spiller iørefaldende melodier hentet fra den svensk/danske skattekiste for fortryllende folkelig sang og musik. Velkommen til Søbygaardkoncerternes 19. sæson 2018.

 

Program 2018

 

Søbygaard koncerterne - alle onsdag aften, bortset fra torsd.23 august, afholdes kl.19.30


30 maj      Forårskoncert, Cæcilie Trier, cello - Christian Sievert, guitar - Lars Trier, guitar
11 juli      
Concerto Copenhagen med solister under ledelse af Alfredo Bernadini, obo
18 juli      
Slavisk Aften, Katazyna Mizerny, sopran - Helle Fabricius Grarup, mezzosopran -
                          Galya Kolarova, klaver
25 juli      
Elisabeth Zeuthen Schneider, violin - Kristoffer Hyldig, klaver   
  1 aug.    
Copenhagen Piano Quartet, Rikke Sandberg, klaver - Benedickte Damgaard, violin -
                          Kristina Fialova, bratsch - Adam Stadnicki, violin
  8 aug.    
Duo Huayra, Loussine Azizian, violin - Leonardo Sesenna, cello
15 aug.    
Trio Sono med Teit Kanstrup, Julie Meile, violin - Astrid Christensen, bratsch -
                          Karin Dalsgaard, cello - Teit Kanstrup, barytonsanger
23 aug.    
Børnekoncert kl.10, Messiaen Quartet Copenhagen
                          Aftenkoncert kl.19.30, Messiaen Quartet Copenhagen
, Victor Wennesz, klarinet -
                          Malin William-Olsson, violin, Carl-Oscar Østerlind, cello - Kristoffer Hyldig, klaver 
   
12 sept.    
Candle Light Concert, Linnéa Villén, fløjte - Mads Vinding, kontrabas - Andreas Tophøj, violin

 

                           Koncertbilletter 140 kr. for voksne, 20 kr. for børn - ved køb af alle koncerter fås en koncert gratis